Anete Lusina 609863 Unsplash

Waarom inventariseren?

Door de sterke uitbreiding van de luchthaven tijdens de afgelopen jaren, was de data over haar assets niet meer actueel. Eerst kwam er een pilootproject met 4000 assets, voorafgegaan door een proefproject van 500 assets. Al snel werd de opdracht uitgebreid naar de overige 20.000 assets, verspreid over 5 terminals en 55 bijgebouwen, inclusief de gebouwen van Brucargo.

Hoe gingen we te werk?

Kilometers en kilometers hebben de medewerkers van Freestone afgelegd tijdens de uitvoering van deze opdracht. Met een tablet onder de arm gingen ze elke dag op pad met lijsten en plannen, aangeleverd door het tekenbureau van Brussels Airport en gestructureerd in de O’Prognose software.

Deze lijsten bevatten echter enkel de gekende assets. Tijdens hun tocht vonden onze medewerkers ook nieuwe, onbekende assets, die werden aangevuld op de algemene lijst en ingetekend op de plannen. Alle te inventariseren assets werden voorzien van een unieke QR-tag en vervolgens gefotografeerd.

Tyler Franta 603090 Unsplash


PROJECTFICHE

  • Klant: Brussels Airport
  • Take-off: medio 2017 Touch-down: augustus 2018 Bijkomende opdrachten tot begin 2019
  • Crew: 3 FTE
  • Omvang: + 20.000 assets getagd Type tag: Rf id label, mount on metal, bedrukt met uniek nummer en QR code
Vincent Versluis 240048 Unsplash

Spannend nachtwerk

In zones waar wel veel passagiers komen, werd door onze medewerkers vooral ’s nachts geïnventariseerd. Voor de assets die verscholen zitten in valse plafonds, moest samengewerkt worden met andere dienstverleners op basis van de beschikbare plannen.

Telkens was het spannend om te ontdekken of de assets wel degelijk op de aangegeven plaats terug te vinden waren. Daarbij kwamen we op plaatsen waar nooit iemand komt. Ook de assets in de talrijke concessies werden geïnventariseerd. Daarvoor maakten we eerst duidelijke afspraken met de concessiehouders.

Indrukwekkend resultaat

Het resultaat mag er zijn. Drie Freestone-medewerkers werken samen 264 dagen aan de inventarisatie van meer dan 20.000 assets. Over een periode van 14 maanden werden er dus dagelijks maar liefst 100 assets in kaart gebracht. Gemiddeld legde elke Freestone-medewerker daarbij 8,5 km per dag af.

Lindsay Henwood 47743 Unsplash