De administratie wenste via een accommodatiestudie alle nodige informatie aan de toekomstige bestuursploeg te bezorgen opdat er strategische knopen doorgehakt konden worden. Deze strategische beslissingen zouden de ruggengraat van het nieuwe strategische beleidsplan en het investeringsplan vormen.
Deze uitdagingen hadden een enorme invloed op het gemeentelijk patrimonium. De huidige infrastructuur diende structureel te worden aangepast (verbouwingen, verschuivingen van functies,…) om deze projecten te realiseren. Vrijwel alle grote sites waren in dit verhaal betrokken.
De gemeente verwachtte geen uitgewerkt en gedetailleerd ontwerpplan van de indeling van concrete werkposten en burelen over de verschillende locaties. Wel wenste ze een duidelijk visieplan met een eerste aanzet van de ruimtelijke functionele invulling voor betrokken sites in hun onderlinge samenhang, waarbij verschillende scenario’s dienden uitgewerkt en geopperd te worden. Dit visieplan diende verduidelijkt met de nodige grondplannen en schetsontwerpen.
Een haalbaarheidsstudie onderzocht en berekende welke oppervlaktes vereist waren voor de functionele behoeftes. De kloofanalyse tussen de toekomstige noden en huidige gebouwen leidde tot diverse scenario’s die in detail verder werden uitgewerkt. De studie diende in relatie gebracht te worden met de vereiste budgettering en een haalbare fasering in de volgende legislaturen voor de realisatie van de uitgewerkte scenario’s.
Meer weten over accommodatiestudie?